Sektörlere Göre Katodik Koruma (Akaryakıt, LPG)
Eğitimin Amacı
Doğal olarak oluşan korozyonu anlamak ve ona karşı önlem almak gerekir. Toprak – su – kimyasal madde içinde bulunan metalik yapılarda oluşacak korozyonun hızı “Katodik Koruma” ile azaltılır. Katodik korumanın anlaşılması ve doğru uygulanması hem insan sağlığı hem de ekonomi adına önemlidir. Yanlış ve/veya eksik uygulanan katodik koruma sonucu borular veya tanklar delinebilir, patlayıcı / parlayıcı maddeler çevreye sızabilir. İnsan hayatına tehdit olan bu durumun önlenmesi elimizdedir. Yasal zorunluluk olan katodik korumanın doğru uygulanıp doğru biçimde ölçüm yapılarak sürekliliğinin sağlanması son derece önemlidir.
Kimler Katılmalı
Rafineriler, akaryakıt firmaları, LPG dağıtım firmaları, doğalgaz dağıtım firmaları, su dağıtım firmaları, çimento fabrikaları, akaryakıt işletmeleri, havalimanları akaryakıt dağıtım hatları, boru hattı döşeyen inşaat firmaları, tersaneler.
Öğrenim Hedefi
Bu eğitim ile katılımcılar aşağıdaki konuları öğreneceklerdir;
-
Korozyonun tanımı, etkilediği alanlar
-
Korozyonun çeşitleri ve maliyeti
-
Katodik koruma tanımı ve uygulama çeşitleri
-
Galvanik usül (Kurban anot yöntemi
-
Dış akım kaynaklı usül
-
-
Toprakaltı boru hatları, toprakaltı depolama tankları
-
Platformlar, şamandralar, iskeleler, su içi borular
-
Katodik koruma ekipmanı
-
T/R ünitesi , anotlar, referans elektrotlar
-
-
Katodik koruma ölçümleri
-
Galvanik usül ölçümler
-
Dış akım kaynaklı sistem ölçümleri
-
-
Katodik korumada sık karşılaşılan hatalar
-
Katodik koruma dizaynı, diğer sistemlerle etkileşim
-
Sorunların değerlendirilmesi
Eğitim Süresi 2 Gündür
Eğitim Başvuruları için İletişim
Tel: +90 216 349 95 91
E-posta: metem@metem.org.tr
Eğitmen
Okan İŞDAŞ
Eğitim:
İTÜ Metalurji Mühendisliği - 1987
İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitisü, İşletme İhtisası - 1988
London City College, Foreign Trade Certificate Program - 1992
NACE CP Tester Certificate Program - 2004
NACE CP Technician Certificate Program - 2014
NACE Corrosion Technician Certificate Program - 2014
İş tecrübesi:
Kroman Çelik Sanayi,Üretim Müh. – 1989 / 1991
BOS Birleşik Oksijen Sanayi, Satış Geliştirme Müh. – 1992 / 1996
SP Mühendislik Ltd.Şti. Firma Ortaklığı – 1996 / Halen
Okan İşdaş 19 Şubat 1964 tarihinde İzmit’te doğdu. İzmit Lisesi’ndeki eğitiminin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya-Metalurji Fakültesi Metalurji Mühendisliği bölümünde eğitimine başladı. Fakülteden 1987 yılında Metalurji Mühendisi olarak mezun oldu, ardından İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitiüsü’nde işletme yönetimi alanında ihtisas yaptı.
Kroman Çelik Sanayii A.Ş.’nde başlayan iş hayatına İngiltere’de London City College’de Foreign Trade Certificate Program eğitimini almak için ara verdi. İngiltere dönüşü BOS (%50 Koç Holding,%50 British Oxygen Company-BOC Joint Venture) şirketinde kaynak gazları alanında satış geliştirme mühendisi olarak çalıştı. 1996 yılında Metalurji Fakültesi’nden beraber mezun olduğu ve BOS’ta beraber çalıştığı Cengiz Budur ile SP Mühendislik Ltd.Şti.’ni kurdu.
2004 yılında A.B.D. ‘de NACE CP Tester Certificate Program’ını , 2014 yılında NACE CP Technician Certificate Program’ını ve NACE Corrosion Technician Certificate Program’ını bitirdi.
Okan İşdaş’ın Metalurji Dergisi’nde “Elektokimyasal Korozyon İlkeleri” adlı makalesi yayınlanmış olup sektörde bir çok seminer vermiştir.Sektör dışında Metalurji Mühendisleri Odası ve Yeditepe Üniversitesi’nde korozyon ve katodik koruma konusunda eğitim vermiştir.
Yurt içi ve yurt dışına projeler yapmış olan Okan İşdaş Türkiye’de polimerik anot gibi daha önce uygulanmamış yöntemleri de getirmiştir.